AILAO MOUNTAIN RIPE PUERH ARBATA
AILAO MOUNTAIN RIPE PUERH ARBATA
Ailao Mountain Ripe Pu-erh – tai aukštos kokybės Menghai regione fermentuota arbata iš Ailao kalnų esančių Junani, Kinijoje. Ši arbata gaminama iš senų arbatmedžių, augančių ekologiškai švarioje aplinkoje. Ailao kalnų arbata garsėja savo sodriu skoniu, gilumu ir unikaliu aromatu, kuris atspindi šio regiono gamtos specifiką
Arbatos rūšisPuerhRegionasYunnan, KinijaAugimo aukštis2200m.SkonisMinerališkas, žemiškas, džiovintų slyvųPuodelio kaina~ € 0,60-
Ailao Mountain Ripe Pu-erh išsiskiria savo subtilumu ir autentišku skoniu, kuris puikiai perteikia Yunnano regiono arbatos tradicijas.
Skonis: Sodrus, gilus ir subalansuotas, su žemiškais ir šokolado tonais. Poskonyje atsiskleidžia džiovintų vaisių, riešutų ir lengvas saldumo pojūtis, suteikiantis malonų ir ilgalaikį įspūdį.
Aromatas: Intensyvus ir šiltas, su švelniais medžio, karamelės ir drėgno miško niuansais.
Išvaizda: Tamsiai rudi, arbatos lapeliai, kurie užpilti atskleidžia sodrų raudonai rudos spalvos užpilą.Gamybos procesas:
Ailao Mountain Ripe Pu-erh gamybai naudojamas tradicinis fermentacijos metodas (wo dui), kurio metu arbatžolės drėkinamos ir fermentuojamos kontroliuojamomis sąlygomis. Šis procesas suteikia arbatai gilų skonį ir švelnią tekstūrą.Paruošimas:
Arbatos kiekis: Naudokite apie 5 g arbatos 150–200 ml vandens.
Vandens temperatūra: Užplikykite 95–100°C temperatūros vandeniu.
Pradinis plovimas: Pirmą užpylimą atlikite greitai (apie 5 sekundes), kad „pažadintumėte“ lapelius.
Plikymo laikas: Užpilkite ir laikykite 10–20 sekundžių pirmą kartą, vėliau laiką galite ilginti.
Daugkartinis plikymas: Arbata gali būti plikoma 6–10 kartų, kiekvieną kartą atskleidžiant naujus skonio niuansus.