BLACK PEARL JUODOJI ARBATA
BLACK PEARL JUODOJI ARBATA
Kakavos ir salyklo niuansai susipinantys klasikinėje Nepalo juodojoje arbatoje
Arbatos rūšisJuodojiRegionasIlamas, NepalasAugimo aukštis1800m.SkonisSalykliškas, deginto šokoladoPuodelio kaina~ € 0,25-
Pagaminti šiai arbatai vasaros pradžioje yra rankomis skinamas tik vienas arbatos lapelis ir sidabrinis pumpuras. Skirtingai nuo subtilių pavasarinių juodųjų arbatų, kai vytinimo procesas dažniausiai vyksta sausu ir vėsiu oru, šios arbatos vytinimo procesą dažniausiai supa karštas ir drėgnas vasaros oras. Šis procesas pagerina oro cirkuliaciją lapeliuose, o dažnesnis lapelių kedenimas loviuose pagreitina oksidacijos procesą. Lapai paliekami vytinimo loviuose ilgiau nei 16 valandų, o po to apie 25 minutes lengvai susukami mechaniniame volelyje. Tada jie formuojami specialioje formavimo mašinoje daugiau nei 3 valandas. Šią arbatą gali pagaminti tik patyręs arbatos meistras, galintis įvertinti arbatos oksidacijos lygį prieš tiekiant ją į formavimo mašiną. Sidabriniai lapelio pumpurai oksidacijos metu tampa auksiniai, o arbatžolės suformuojamos į standžius perliukus, suteikiančius šiai arbatai ir atitinkamą pavadinimą - Juodasis perlas. Black Pearl yra pilnai oksiduota arbata, pasižyminti klasikiniu Nepalietiškos juodosios arbatos skoniu, kuriame susipina salyklo ir kakavos natos, be žemumų ‘Assamica’ arbatoms būdingo taniškumo.
Pagaminta - 07.2022