DARK PUERH ARBATA
DARK PUERH ARBATA
Brandinta Kinijos aukštikalnių Pu-erh arbata, kurios skonyje juntami žemiški, medžių ir prieskonių niuansai.
Arbatos rūšisPuerhRegionasYunnan, KinijaAugimo aukštis1100m.SkonisŽemiškas, medžių, prieskoniųPuodelio kaina~ € 0,50-
Pu-erh arbata yra ypatinga kiniškos arbatos rūšis, turinti turtingą istoriją, kuri siekia daugiau nei 2000 metų. Jo pavadinimas kilęs nuo Pu-erh miesto Yunnan regione, Kinijoje. Pu-erh arbata yra žinoma dėl savo unikalaus skonio profilio ir sendinimo proceso.Prieš kelis šimtmečius, kai ši arbata buvo skirta tik privilegijuotiems kinams ir vis dar buvo tradiciškai užkasama dirvožemyje, kad subrandintų tipinį skonį. Tačiau niekas nebūtų galėjęs įsivaizduoti, kad tai kada nors išsivystys iki pramoninio lygio. Arbatos meistrų ir didelės paklausos dėka dabar tai įmanoma. Mes pasirinkome išskirtinę, natūraliai fermentuotą Pu Erh arbatą, kuri yra įsimintina dėl savo tamsiai rudų lapelių ir stipraus, pikantiško skonio su žemiškais ir medžių niuansais.
Šios Dark Puerh, kitaip vadinamos Gongting (imperatoriškasis) juodosios pu'er, žaliava yra iš 2013 m., bet fermentuota 2018 m. Kadangi ji priklauso fermentuotų arbatų grupei, laikui bėgant jos kokybė palaipsniui gerėja ir įgauna sodresnį ir kompleksiškesnį skonį.
Skirtingai nuo kitų arbatų, puerh ilgainiui bresta, kas suteikia jo skoniui papildomų niuansų ir gylio. Dark Puerh arbata gaminama iš stambialapių arbatos lapų, augančių Yunnan provincijos kalnuose. Nuėmus derlių, lapai džiovinami saulėje, kaitinami ir susukami į storus rutuliukus arba blynus, kurie vėliau saugomi, kad subręstu.
Dark Puerh arbatos skonis skiriasi priklausomai nuo arbatos amžiaus ir gamybos proceso. Ši brandinta puerh arbata yra sodraus ir kompleksiško skonio su žemiškais niuansais, puikiai balansuojantis tarp gilių ir aromatingų skonio natų.