UMENISHIKI HOJICHA ŽALIOJI ARBATA

  • UMENISHIKI HOJICHA ŽALIOJI ARBATA

    Kaina su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.

    Hojicha yra švelnaus, skrudinto, šiek tiek dūminio skonio arbata be įprastai žalioms arbatoms būdingų žoliškų niuansų.
     

    Arbatos rūšis
    Žalioji
  • Hojicha yra japoniškos žaliosios arbatos rūšis, kuri išsiskiria skrudintu skoniu ir ruda spalva. Skirtingai nuo daugumos žaliųjų arbatų, kurios yra garintos, hojicha arbatos išskirtinumas atsiranda galutinėje jos gamybos fazėje, kurios metu ši arbata yra skrudinama. Hojicha gaminama iš arbatos augalo (Camellia sinensis) lapelių, stiebų ir šakelių, todėl pasižymi mažesniu kiekiu kofeino nei įprastos žaliosios arbatos. Dėl šių priežasčių ši arbata dažnai vartojama ir vakaro metu. Japonijoje ją įprasta duoti ir vaikams. Skrudinimo procesas suteikia hojichai būdingą riešutinį ir skrudintą skonį, karamelinį saldumą. Būtent šio karamelinio saldumo ilgai ieškojome Hojicha arbatose, kol radome ‘’Umenishiki’’. Šią arbatą pavadinome ‘’Umenishiki’’, dėl arbatos ūkio apylinkėse plačiai paplitusių laukinių slyvų.  

    Pagaminta - 11.2023

    Paruošimo rekomendacija:

    2 arb. š (2g.) / 300ml

    75° C